Do re mi fa so laKRIDS - så det synger i maven!
© eTwinning DK

Do re mi fa so laKRIDS - så det synger i maven!

24-11-2021

Projektet "Do re mi fa so laKRIDS - så det synger i maven!" har modtaget Det Nationale Kvalitetscertifikat i 2020

I et internationalt eTwinning-smags-projekt har elever fra fire klasser, henholdsvis Norge, Tyskland, Danmark og Finland deltaget i et projekt, som gav dem mulighed for at være kreative, eksperimenterende, udfordre dem selv og lære en masse om lakrids. eTwinning-ambassadør og lærer på Pilehaveskolen i Assens, Lonnie Laugaard, er en kreativ sjæl, som endnu engang har fundet på et kreativt og farverigt eTwinning-projekt, der netop er blevet belønnet med et kvalitetsmærke.

I projektet Do re mi fa so laKRIDS - så det synger i maven! har de deltagende elever lært om lakridsens historie, både i deres eget land og i deres partnerklassers lande. De er blevet klogere på, hvorfor det netop er i Nordeuropa, at vi elsker at spise lakrids og hvordan man i det hele taget laver lakrids.

Gennem projektet har eleverne haft fri mulighed for at udfolde deres kreative ideer. I hver klasse havde eleverne til opgave at udvikle deres klasses helt unikke lakrids. I hver klasse brainstormede eleverne over, hvilke smagselementer man kunne tilføje i sin lakrids. Her var blandt andet klementin-, hindbær- og karamelsmag op i overvejelse. Da hver klasse havde udvalgt den smag, de ønskede i deres lakrids, påbegyndte de produktionen.

Hver klasse sendte fysiske smagsprøver til deres partnere, og på den måde fik alle elever mulighed for at smage, hvilke kreative ideer deres partnerklasser var kommet på. I en afsluttende konkurrence sendte alle klasser en smagsprøve af deres lakrids til lakridsproducenten Bagsværd Lakrids. Her smagte og bedømte Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids alle klassernes kreative lakridsproduktion og udvalgte en vinder.

Dette projekt er et fantastisk eksempel på et eTwinning-projekt, der formår at engagere elever, lærere, nærmiljøer og mange andre.

eTwinning er en platform som kan benyttes til internationale projekter, og dette projekt formår at fremhæve alle de bedste sider af eTwinning som undervisningsplatform i en global og kreativ sammenhæng.

eTwinning
eTwinning