eTwinning - inviter Europa ind i klasseværelset!

© eTwinning DK

eTwinning er et europæisk, fagligt fællesskab for lærere, pædagoger og pædagogisk personale. eTwinning er en samarbejdsplatform, hvor man kan finde europæiske samarbejdspartnere, oprette faglige projekter og skabe autentisk kontakt mellem børn og unge på tværs af hele Europa.

eTwinning er en del af EU Kommissionens uddannelsesprogram, Erasmus+, der har til formål at understøtte transnational samarbejde og kontakt mellem mennesker i hele Europa i form af mobilitet og online kontakt. EU Kommissionens uddannelsesprogram ønsker at ændre europæisk uddannelseskultur til at have fokus på livslang læring, da uddannelse er grundlaget for både personlig, social og professionel udvikling og tilfredshed for borgere i Europa. Kommissionen ønsker gennem Erasmus+ og eTwinning at sætte fokus på europæiske kerneværdier som frihed, demokrati og aktivt medborgerskab.

I Erasmus+ og eTwinning er følgende principper derfor gældende:

- Inklusion og mangfoldighed: Gennem samarbejde på tværs af hele Europa udvikler elever og unge mennesker åbenhed, nysgerrighed og forståelse for andre kulturer og måder at leve livet på.

- Bæredygtighed: Evnen til at samarbejde på tværs af kulturer, sprog og sociale baggrunde er afgørende for, hvordan vi løser de udfordringer, vi står midt i. Erasmus+ og eTwinning skaber mulighed for at børn og unge kan indgå i autentiske, meningsfulde samarbejder, og dermed kan udvikle de kompetencer, de får brug for for at kunne indgå i den slags samarbejder i fremtiden.

- Digital transformation: Samarbejde gennem eTwinning sætter automatisk digital dannelse og kritisk stillingtagen på skemaet; hvordan taler man sammen online? kan man lægge billeder op af sig selv? hvordan sikrer man sig, at ens data er beskyttet? hvordan sikrer jeg, at min kammerat og samarbejdspartner i et helt andet land føler sig tryg i mødet med mig? er det menneskeskabt indhold, jeg kigger på lige nu? Det er alle spørgsmål, der opstår, når man indgår i transnationale samarbejder, og det er spørgsmål, der er med til at skabe den bevidsthed og stillingtagen, der bliver afgørende for børn og unge i deres voksne liv.

På eTwinning kan du oprette en profil, søge faglige samarbejdspartnere fra hele Europa i alle fag. Du kan oprette projekter og indrette virtuelle klasseværelser, hvor elever kan møde hinanden i GDPR-sikre omgivelser, samarbejde og løse faglige opgaver sammen. Platformen skaber mulighed for, at dine elever kan opleve autentiske sproglige og kulturelle møder, der understøtter deres faglige udvikling og deres motivation for læring.

eTwinning-netværket består af 44 lande, medlemslandene i EU og en række nabolande. I hvert land har eTwinning en National Support Organisation(NSO). I Danmark består NSO-teamet af chefkonsulent Ritt Kristensen, der til dagligt holder til i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Børne- og Undervisningsministeriet. Vi arbejder på at udbrede eTwinning i Danmark og står klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål til eTwinning-platformen. Det er ydermere vores opgave at validere nye brugere- og projekter, hvilket sikrer det høje sikkerhedsniveau som eTwinning-platformen besidder. eTwinningDK har et nært samarbejde med Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer, i daglig tale Erasmus+-kontoret, Efterskoleforeningen, Friskoleforeningen og ikke mindst European Youth Parliament.

Hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan eTwinning kan bidrage til din undervisning, kan du følge links nedenfor.

eTwinning
eTwinning