Marie Louise Petersen (ambassadør)
© eTwinning DK

Marie Louise Petersen (ambassadør)

Titel: Lærer
E-mail: marie.louise.petersen@etwinning.dk
Kontaktkort: Download

Der er stor interesse for at møde danske lærere og pædagoger ude i den europæiske skoleverden. Så der er uanede muligheder for få samarbejdspartnere og kontakter, og de interkulturelle kompetencer kommer i spil med det samme!

Jeg har været registreret på eTwinning siden 2008 og synes fortsat, at det er sjovt og lærerigt at samarbejde med nye lærere fra hele Europa, ligesom mine elever altid er nysgerrige på at møde de andre elever. For mig er det desuden et kæmpeplus, at eTwinning er ikke-kommercielt.

Jeg er læreruddannet fra 1993 med liniefag i engelsk og historie og har senere taget fransk og geografi. Jeg har kunnet bruge eTwinning i såvel sprogfagene som i historie og geografi. I historie har jeg samarbejdet med engelsklæreren og i geografi har jeg arbejdet med Norge, så eleverne kunne skrive på dansk/norsk.

Da jeg registrerede mig på eTwinning, fik jeg straks kontakt til andre lærere og kom hurtigt i gang. De første projekter var ikke de bedste, men jeg lærte meget af dem! Nogle projekter har været ultra-korte, mens andre har strakt sig over et helt skoleår. Mine elever og jeg flere gange haft besøg fra udlandet af kontakter skabt gennem eTwinning.

På eTwinning-portalen kan man også melde sig i faglige grupper og dele idéer og materialer. Siden 2017 har jeg modereret en gruppe på med fokus på køn, hvor jeg også organiserer online-foredrag med eksterne eksperter fra forskellige lande. Jeg deltager også selv i diverse online-talks med forskellige emner og synes altid, det er spændende. Så eTwinning er også et kæmpe fagligt sparringsfællesskab med Europa.

eTwinning
eTwinning