
Person
Målgruppe: Projektet kan laves med alle aldersgrupper - dog primært mellemtrin - ungdomsuddannelser. Aktiviteterne kan skaleres efter aldersgruppe og sværhedsgrad.
Fag: Sprog, Natur/teknologi, geografi, samfundsfag.
Tidsramme: 3 mdr. - 1 år afhængigt af, hvor mange aktiviteter I aftaler at gennemføre.
Antal partnere: 2-3
Mål med projektet:
- Styrke sprogkundskaber gennem autentiske sprogmøder.
- Tilegne viden om Europas lande og hovedstæder.
- Indblik i - og understøttelse af elevernes nysgerrighed om andre europæiske sprog og kultur.
Materialer/forberedelse:
Aftaler mellem elever og lærere om “Code of Conduct” - digitale spilleregler omkring sprogbrug, grænsesætning og deling af data eks. billeder.
Oprettelse af et fælles landkort ved brug af Padlet - her laver deltagerlandene et “pin”, der markerer, hvor de kommer fra i Europa.
Oprettelse af Twinspace på eTwinning, hvor den fælles Padlet og de selvproducerede og fælles materialer kan placeres tilgængeligt for elever og lærere i projektet.
Aktiviteter:
Afhængigt af elevgruppen kan samarbejdet om projektet foregå på forskellige måder/niveauer, og det skal lærerne have aftalt på forhånd:
1) Eleverne producerer og gennemfører aktiviteter i deres egen klasse og deler produkterne med de andre lande, så de hver især kan læse/se, hvad de andre har lavet.
2) Eleverne arbejder i internationale grupper på tværs af deltagerlandene og producerer opgaverne sammen.
3) Eleverne interviewer hinanden om deres land/hovedstad og kultur. De taler om ligheder og forskelle og bruger deres viden i den fælles snak med klassen efterfølgende.
Måderne/niveauerne kan bruges hver for sig, men man kan også forestille sig at kombinere dem - det er helt op til partnerne at finde frem til. Herunder finder du/I bud på, hvilke temaer og indhold eleverne kan arbejde med.
- Deres land(indbyggertal og udvikling, madtraditioner, dyre- og planteliv)
- Deres hovedstad(seværdigheder, historie, kunst og kultur)
- Herudover inkluderer eleverne landets flag, nationalmelodi, særlige traditioner og kulturelle kendetegn/vigtige personer eks. H.C. Andersen.
Evaluering:
Evaluering på lærerniveau: Samtale om samarbejdet gennem forløbet. Samtale om elevernes samarbejde og engagement.
Evaluering på elevniveau: Oprettelse af en side på “pages” i Twinspacet - brug en meningsmåling til at stille specifikke spørgsmål angående samarbejde, sprog, form og opnået viden.
Tips og tricks:
- At man har en klar aftale om hvornår, hvordan og hvor hyppigt man kommunikerer. Forventningsafstemning på forhånd er afgørende.
- Deadlines er vigtige – men fleksibilitet og anerkendelse af hinandens arbejdsvilkår er væsentlige elementer at have med.