https://www.stil.dk/
BurgerClose
© Lisbeth Kodal
© Lisbeth Kodal

Reportage: EUROPÆISK SPROGDAG 2019 i VARDE

02-12-2019

I Varde Kommune er alle skoler – på forskelligt niveau - involveret i internationalt skolesamarbejde gennem eTwinning, plus øvrige projekter inden for Erasmus+ eller NordPlus. Varde Kommune har en politisk vedtaget målsætning om, at ”alle børn og unge i Varde Kommune får udsyn” i løbet af grundskoleforløbet.

I Varde Kommune fejrede alle skoler den Europæiske Sprogdag den 26.9.2019.
Formand for Børn og Læring i Varde Kommune, Peder Foldager, indledte dagen med at hilse alle skolers elever velkommen via en videohilsen.

Se den lille video ved at klikke på grafikken med de fire flag.

© Lisbeth Kodal
© Lisbeth Kodal

Alle Varde Kommunes skoler markerede sprogdagen på forskellig vis; hele dagen eller blot nogle timer med forskellige aktiviteter, som markerede og gjorde eleverne opmærksomme på alverdens sprog.

På Trane Skole mødtes elever og lærere fra morgenstunden, hørte den officielle video-hilsen og sang ”Mester Jacob” på 5 forskellige sprog. Skolen har også tidligere markeret den Europæiske Sprogdag og sætter så mange sprog som muligt i spil. En af underviserne taler russisk, flere elever kommer fra andre lande og får denne dag rollen som gæste-underviser.

© Lisbeth Kodal
© Lisbeth Kodal

Næsbjerg Skole havde som de andre skoler lavet fælles start på dagen. Skolen har stor erfaring med at fejre den Europæiske Sprogdag. Indskolingen arbejdede med sproglege og overbygningen med sprogløb. På mellemtrinnet skulle eleverne tegne og designe forslag til næste års officielt European Day of Languages t-shirt.

Senere skrev eleverne online postkort via eTwinning. Næsbjerg indgår i et europæisk samarbejde med skoler i Barcelona, Paris og Prag.

Lærerne og eleverne mødtes online via deres TwinSpace (projekt-hjemmeside), og der blev lavet aftale om at udveksle postkort den 26.9 for at markere den Europæiske Sprogdag samt julekort for at dele viden om denne tradition.

På 10iCampus, kom den sproglige mangfoldighed til udtryk gennem 4 workshops; Skype, sprog, mad og dans. Alle skolens elever var involveret og markerede sprogdagen.

I forbindelse med Skype-workshoppen havde eleverne forinden udarbejdet spørgsmål, som de fik besvaret under Skype-møder med elever i Italien og Belgien. I workshoppen for sprog var der 3 gæstelærere (udvekslingsstudenter) fra Frankrig, Thailand og Polen. Her blev der arbejdet ud fra 6 sprogstationer, hvor eleverne bl.a. skulle lære gloser til hverdagsbrug.

Se de mange spændende aktiviteter via dette link.

Læs hele artiklen udarbejdet af Lisbeth Kodal, pædagogisk læringskonsulent, Varde Kommune via dette link

Tags

HashtagGrundskolenHashtagInspiration

Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/reportage-europaeisk-sprogdag-2019-i-varde-1/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-6334" role="img"><desc id="desc-6334">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/reportage-europaeisk-sprogdag-2019-i-varde-1/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-8994" role="img"><desc id="desc-8994">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/reportage-europaeisk-sprogdag-2019-i-varde-1/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-3693" role="img"><desc id="desc-3693">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/reportage-europaeisk-sprogdag-2019-i-varde-1/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-1037" role="img"><desc id="desc-1037">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close