Nyhed
Friendship with Food
Vi spurgte de to pædagoger Sofie Gregersen og Gitte Nørregaard fra Daginstitutionen Syvhøjvænge i Vallensbæk, som har været igangsættere og tovholdere i dette forløb: ”Hvad har jeres projekt betydet for børnene i jeres institution?” Sofie og Gitte svarede:
”Kendskab til mad og kultur i andre lande”
Med eTwinning er det muligt at inddrage den internationale dimension selv for børn i dagtilbud. Friendship with Food er et fantastisk eksempel på, hvordan man kan lære børn, fra de er helt små, om andre lande, deres kultur og skabe en større forståelse for og forbundenhed til børn fra andre steder i Europa.
Sofie Gregersen fra Dagsinstitutionen Syvhøjvænge, har med sine børnehavebørn deltaget i eTwinning-projekt Friendship with Food. Emnet for projektet var forskellige former for mad i partnerlandene Slovenien, Tjekkiet og Danmark. Gennem projektet har partnerne delt opskrifter på mad, traditionelle retter, bordmanerer og madvaner med hinanden. Børnene har lært om forskellige kulturer, madvarers og retters navne på forskellige sprog og har fået venskaber uden for deres landegrænser.
Pædagogerne fra partnerlandene har løbende delt billeder på projektets TwinSpace, dette førte til at børnene fik en forståelse for, hvordan børn i andre lande går i børnehave, hvordan deres indretning ser ud og hvilken mad de spiser derhjemme og til frokost i børnehaven.
Undervejs i projektet har pædagogerne afholdt forskellige former for aktiviteter, bl.a. afholdt de et online tea party, de har sunget julesange for hinanden på deres nationalsprog og sendt gaver til hinanden, som børnene selv havde lavet. I Dagsinstitutionen Syvhøjvænge udarbejdede børnene en historie ud fra "the very hungry catapillar", hvor de selv medvirkede i bogen. Bogen handlede om, hvordan man er gode venner, der deles om maden. Bogen blev oversat og sendt til de andre børn.
Bedst i eTwinning DK 2020
Projektet er et af de fire vinderprojekter ved årsskiftet 2020/21 med denne begrundelse: