eTwinning
eTwinningeTwinning
Vi glæder os til den nye eTwinning-platform i efteråret
© European Schoolnet & edited by eTwinningDK

Vi glæder os til den nye eTwinning-platform i efteråret

30-06-2022

eTwinning i den nye portal ’ESEP' eller European School Education Platform forventes først at være velfungerende et stykke inde i skoleåret 2022/23. Læs opdateret 'Q&A'-oversigt

eTwinning gennemgår en større fornyelsesproces, og som vi har fortalt i tidligere artikler på etwinning.dk, vil den nye portal 'Europæisk School Education Platform, ESEP, snart være færdigudbygget.

En første version af platformen, hvor de to hidtidige portaler eTwinning og School Education Gateway smelter sammen, blev lanceret i starten af juni. Det er dog kun en betaversion, som først forventes at være funktionsdygtig fra midt september og fremefter. Siden lanceringen har vi som national eTwinning support organisation (NSO) modtaget adskillige forespørgsler, hvoraf nogle simpelthen skyldtes fejl i første version.

Vi hører helt tilsvarende oplevelser fra de andre landes koordinatorer. Lærere og pædagoger, der allerede har registreret sig som nye eTwinning-brugere på den nye platform med EU Login, generelt oplever problemer med at anvende portalen, og eksisterende brugere mangler ofte hidtidigt eTwinning-indhold, der endnu ikke er synkroniseret til ESEP.

Vent med at bruge platformen

Afvent derfor, at opdateringer på platformen implementeres, hvor fejl, mangler og funktionalitet er rettet.

Brugere, som det er lykkedes at knytte kontakter og oprette et projekt på den nye platform, opfordrer vi også til at vente på næste version, da brugeroplevelsen indtil da vil være tvivlsom.

Problemerne viser sig desuden ved, at vi som NSO endnu ikke har adgang til velfungerende værktøjer i portalens 'backend', fx til validering af brugere, skoler, projekter og til dynamisk søgning i platformens brugerdata. Det vanskeliggør vores mulighed for at yde effektiv support og besvare brugerspørgsmål.

Parallelt med udviklingen af de næste versioner forventer vi, at disse funktioner og processer bliver genetableret, så de tusindvis af brugere igen kan få en tilfredsstillende oplevelse.

Vi forventer ESEP funktionsklar i efteråret

For ikke at skabe forvirring eller falske forventninger blandt brugerne råder vi som danske eTwinning-koordinatorer vore brugere til at udskyde seriøs brug af den nye platform til næste skoleår 2022-2023 – formentlig et stykke ind i september – da vi først dér regner med stabil drift. Under alle omstændigheder vil vi informere bredt, når vi mener, platformen er klar til brug.

Efter sommerferien vil vi naturligvis stå parat til at besvare spørgsmål og hjælpe brugerne, idet vi forventer, at platformen fra cirka 15. september fungerer bedre.

Kontakt den danske eTwinning NSO på etwinning@etwinning.dk,

Vi ønsker alle en dejlig sommerferie og er tilbage i uge 32.

'Question & Answers' (Q&A): En omfattende oversigt om ændringerne på portalen og planerne for næste version den 15. september er den 4. juli blevet opdateret på den hidtidige eTwinning-portal. Den 5. juli udsendes der desuden fra eTwinning i Bruxelles en info-mail direkte til alle brugere, baseret på disse Q&A, som du kan læse her.

eTwinning
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="https://school-education.ec.europa.eu/da/etwinning" target="_blank">eTwinning på European School Education Platform (ESEP)</a></li><li><a href="https://facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li></ul></div>
eTwinning
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/nyhed/vi-glaeder-os-til-den-nye-etwinning-platform-i-efteraaret" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-1722" role="img"><desc id="desc-1722">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/nyhed/vi-glaeder-os-til-den-nye-etwinning-platform-i-efteraaret" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-7102" role="img"><desc id="desc-7102">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/nyhed/vi-glaeder-os-til-den-nye-etwinning-platform-i-efteraaret" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-6030" role="img"><desc id="desc-6030">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a rel="noopener" href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/nyhed/vi-glaeder-os-til-den-nye-etwinning-platform-i-efteraaret" target="_blank"><svg aria-labelledby="desc-145" role="img"><desc id="desc-145">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
eTwinning