Inspiration

eTwinning er en gratis og sikker platform for lærere og elever til at netværke, udvikle samarbejdsprojekter og udveksle ideer i Europa. På etwinning.dk kan du blive inspireret til at bruge eTwinning i din undervisning samt holde dig opdateret med nyheder inden for dette område.

Se bl.a. gennemførte forløb, hvor eTwinning har bidraget til en mere spændende og udbytterig hverdag for eleverne. I menuen er der adgang til eksempler fra hhv. dagtilbud, grundskolen, ungdomssuddannelserne og inden for specialundervisning.

Du kan følge vores YouTube-Kanal, hvor du har mulighed for at lære mere om eTwinning. Klik her: YouTube-kanal

 

Otte videoer til inspiration

CO-Make. Teknologiforståelse i børnehøjde i Båring Børneunivers

Vinder af "Bedst i eTwinningDK 2022"

Bevægelse, leg, samtale og en hel masse nærvær mellem børn og voksne. Hvad er teknologi? Hvad er menneskets rolle i forhold til teknologi? Hvilken rolle skal teknologi have i vores liv? De spørgsmål har børn på tværs af Europa sammen har været på opdagelse i. Børnene er aktive i deres egen digitale dannelse og er i gang med at lære at forholde sig kritisk til teknologi. Læs mere om projektet her: https://www.co-make.eu/.

Filmeneer udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinningDK, STUK, maj, 2023, https://etwinning.dk, etwinning@stukuvm.dk

From VIkings to NOrmans - VINO

Lad dig inspirere til arbejdet med den internationale dimension i skolen: Ideen om projektet ’From VIkings to NOrmans - VINO’ opstod i en løs snak om undervisning i Europæisk medborgerskab og fælles forhistorie, og hurtigt sad vi med grundstenene til vores projekt. VINO er et Erasmus+ projekt, da vi gerne ville have at eleverne skulle have mulighed for at opleve projektet ’face to face’. Det har været helt vildt fedt at arbejde med eTwinning og ikke mindst at have vores helt eget Twinspace, som eleverne også kunne tilgå. Mine elever fik hurtigt en naturlig tilgang til deres medstuderende på Sicilien.

Videoen er udarbejdet af me­­­diebureauet Make Sense Film (eTwinningDK, STUK, maj, 2023, https://etwinning.dk, etwinning@stukuvm.dk)

Børneinstitutionen Holluf Pile Tingkær

I denne film fortæller pædagogerne Mette Enegaard Hindhede og Joakim Rasmussen samt daglig leder Mia Lind fra Børneinstitution Holluf Pile Tingkær i Odense, hvordan og hvorfor de benytter eTwinning i det pædagogiske arbejde, og hvilken begejstring både børn og voksne oplever i mødet med det internationale.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinning DK, STIL, marts-april. 2022, https://etwinning.dk, etwinning@stil.dk)

Med eTwinning bliver verden mit klasselokale - Sønderrisskolen Aura

I denne video fortæller Eva Annie Larsen, lærer på Sønderrisskolen Aura i Esbjerg, og nogle af hendes elever om deres oplevelser med og brug af eTwinning. ”Vi er i gang med at lære børn at agere i en verden, der ikke eksisterer - det er eTwinning rigtig god til” sådan lyder det fra Eva, som kan se uanede muligheder i arbejdet med eTwinning. I videoen kan du blive klogere på nogle af de pædagogiske fordele, når man vælger at inddrage eTwinning i sin undervisning, og høre fra eleverne selv, hvilken begejstring de oplever i det internationale arbejde.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinning DK, STIL, okt.-nov. 2020, https://etwinning.dk, etwinning@stil.dk)

Crafts Traditions and Youth Education

Det er vores glæde at meddele, at Rosendalskolen i Hobro med "Crafts Traditions and Youth Education" vinder 2. pladsen i eTwinningprisen, “Bedst i eTwinning 2022”. Dommernes kommentarer ser I herunder: Projektet viser, at internationalt samarbejde ikke kun er for de bogligt stærke, men for alle elever. At have fokus på håndværk og samarbejde med en erhvervsuddannelse er en god ide. På den måde er projektet nytænkende og velfunderet. Jeg kan godt lide udgangspunktet og det virker som et godt projekt. Den nominerede lærer er meget engageret og har virkelig haft et mål og en mission med projektet.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinningDK, STUK, maj, 2023, https://etwinning.dk, etwinning@stukuvm.dk)

Regional Gastronomy, Tourism and Environmental sustainability

“Regional Gastronomy, Tourism and Environmental sustainability in cooperation with local businesses using a digital framework” er et Erasmus+ projekt, der har brugt eTwinning som sit arbejdsredskab og samlingspunkt for materialer, møder og udvikling. Hansenberg vinder 3. pl. i "Bedst i eTwinningDK 2022"; en erhvervsskole, der har gjort sig værdifulde internationale erfaringer, der kommer eleverne til gode. Det er tydeligt, at skolen har været meget engageret i projektet og har gjort sig umage for at lykkes med det. Temaet for samarbejdet er relevant for eleverne og for de deltagende skoler, ligesom det er en dagsorden, der også interesserer interessenter for slet ikke at tale om den samfundsmæssige relevans. Projektet lyder spændende, og det fremgår, at deltagerne har et godt samarbejde.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinningDK, STUK, maj, 2023, https://etwinning.dk, etwinning@stukuvm.dk)

eTwinning på Rødovre Gymnasium

I denne film fortæller gymnasielærerne Jannie Grue og Britt Lundgreen plus eleverne Markus, Emma-Oline og Jamilla fra Rødovre Gymnasium, hvordan og hvorfor de benytter eTwinning i spanskundervisningen.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinning DK, STIL, marts-april. 2022,

https://etwinning.dk, etwinning@stil.dk)

Antvorskov Skole skaber globalt udsyn med eTwinning

I denne video kan du høre Søren Ranthe, skoleleder, og Christian Plovgaard, eTwinning ambassadør og tidligere lærer på Antvorskov Skole, fortælle om eTwinning fra et lærer- og ledelsesperspektiv.

Søren og Christian forklarer, hvordan eTwinning kan være med til at åbne verden for eleverne og være en direkte inspiration til egen undervisning for andre lærere. Gennem eTwinning er det muligt at få globalt perspektiv og udsyn samt arbejde med aktuelle emner, der er vedkommende for eleverne.

Videoen er udarbejdet af mediebureauet Make Sense Film (eTwinning DK, STIL, okt.-nov. 2020,

eTwinning
eTwinning