Rødovre Gymnasium
© eTwinning DK

Rødovre Gymnasium

06-04-2021

Af Kristine Klang, studentermedhjælper, STIL

I 1958 slog Rødovre Gymnasium dørene op som det første gymnasium på Vestegnen. I år kan Rødovre Gymnasium endnu engang gå forrest med den nye titel som officiel eTwinning-skole. En titel, de ikke er kommet til af sig selv. I løbet af de seneste år har undervisere og elever fra Rødovre Gymnasium arbejdet kvalitetsbevidst med eTwinning, hvilket i første omgang skaffede dem titlen som ’Bedst i eTwinning 2020’ for projektet VacunaTICzate, og nu titlen som eTwinning-skole. I dette portræt fortæller underviserne på Rødovre Gymnasium, Martin Faurschou Madsen og Jannie Grue, om deres arbejde med eTwinning.

Jannie Grue er hovedpersonen bag eTwinning på Rødovre Gymnasium. Hun møder eTwinning på et niveau, der skaber trygge og kreative rammer for hendes elever. Jannie fortæller, at hun oftest benytter eTwinning i sine sprogfag. Hun ser en klar værdi i den autenticitet, eleverne oplever i deres møder med jævnaldrende fra andre lande, og fornemmer, at samtalerne mellem eleverne bliver personlige og relevante for dem. Jannie tilføjer, at ”venskabshold fra andre lande giver en rigtig god mulighed for at træne forståelsen af interkulturalitet”.
eTwinning kan dermed være med til at skabe en forståelse for ligheder og samspil mellem forskellige kulturer. Martin Faurschou Madsen kan også se klare fordele ved at inddrage eTwinning i undervisningen. Han oplever, at eleverne kommer tættere på hinanden. Martin forklarer, at ”linket til det internationale arbejde er gjort nemmere for både elever, undervisere og undervisning. Alle kan tilgå platformen, uanset land og skole, hvilket hænger godt sammen med et internationalt projekt”

Jannie glæder sig over titlen som officiel eTwinning-skole, da nogle projekter kan være en stor mundfuld, så egen-tid og meget forberedelse er nødvendigt, ”derfor ses eTwinning-skole-mærket som en stor anerkendelse af det arbejde, der ligger bag”.