https://www.stil.dk/
BurgerClose
© eTwinning DK
© eTwinning DK

Online Cultural Exchange

04-08-2020

Af Kristine Klang, studentermedhjælper, STIL
eTwinning-projektet ”Online Cultural Exchange” har beriget eleverne fra 7. B fra Sct. Jacobi Skole i Varde med en indsigt i de forskelle og ligheder, der er at finde mellem dem og deres samarbejdsklasse fra den spanske skole Escola Vedruna Ripoll.

Marie Mee Holm fra Sct. Jacobi Skole havde et ønske om at lære hendes elever om andre kulturer. Her valgte hun at indgå i et samarbejde med den spanske lærer Ariadna Boada. Sammen har de udarbejdet eTwinning-projektet ”Online Cultural Exchange”, hvor en række forskellige emner har dannet grundlaget for samtaler omkring forskelle og ligheder klasseværelserne imellem.

Eleverne har benyttet engelsk som deres kommunikationsform og har i samarbejde produceret videoer, e-bøger, kahoots og PowerPoints. Eleverne har delt information omkring dem selv, deres by og land, samt de danske og spanske traditioner og værdier. Gennem projektet har eleverne opnået et større kendskab til de spanske såvel som de danske traditioner, de har øvet deres engelskkundskaber og i højere grad lært at arbejde i grupper om et fælles projekt.

Marie Mee Holm fortæller, at de havde en lang række aktiviteter planlagt for den afsluttende del af projektet. Desværre blev disse planer for ”Online Cultural Exchange”-projektet påvirket af Corona-krisen, hvorfor projektet fik en mere brat afslutning end planlagt.

”Online Cultural Exchange” er et rigtig godt eksempel på et projekt, som mange andre undervisere vil kunne drage inspiration af. At lære om andre kulturer er essentielt, og eTwinning åbner op for mulighederne for, at dette kan finde sted i klasseværelserne.

Tags

HashtagGrundskolen

Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/online-cultural-exchange/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-6362" role="img"><desc id="desc-6362">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/online-cultural-exchange/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-9822" role="img"><desc id="desc-9822">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/online-cultural-exchange/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-8690" role="img"><desc id="desc-8690">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/online-cultural-exchange/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-1199" role="img"><desc id="desc-1199">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close