May ICT be with you
Skrevet af studentermedhjælper Clara Kamille Gosvig, eTwinning DK
Camilla Højlund og Lene D. Berthelsen fra 10. klasses centeret 10iCampus i Varde har netop afsluttet dette eTwinning-projekt, som havde fokus på ”Language with film and content with language”. Målsætningen var, at eleverne skulle forbedre deres engelskfærdigheder, mens de arbejdede med film i undervisningen. Camilla fortæller, at eleverne gik ”all in” på at snakke og debattere med hinanden på tværs af landene: ”Det giver, at det er en anden elev og ikke en lærer. De tør lidt mere, når de ved, at de ikke bliver bedømt på det, de siger”.
Som led i projektet skulle hvert land vælge en film, som alle skulle arbejde med. Eleverne mødtes online og diskuterede filmene (på engelsk) og lavede opgaver og producerede indhold til den fælles eTwinning-side, der er tilgængelig her: https://griterasmusplus.eu/. Nogle af eleverne fik også mulighed for at mødes fysisk på tværs af landene, og på den måde opnåede de et endnu stærkere bånd og indblik i andre kulturer. Det producerede materiale har også været til gavn for elever i andre klasser, der har kunne anvendes i engelskundervisningen på tværs af årgangen, til arbejde med sprogkundskaber og film.
Kulturmøder og erfaringsudveksling
Camilla Højlund lærte allerede eTwinning at kende på seminariet, og da hun brugte det første gang blev det mødt med stor begejstring fra eleverne: ”De syntes det var mega sjovt og brugte endda tid på det i fritiden”. Siden da har Camilla lavet mange projekter med skoler fra helt op til 10 andre lande samtidig. Hun fremhæver især kulturmødet mellem elever og erfaringsudvekslingen med lærere fra andre lande som givende. Camilla bruger desuden den europæiske eTwinning-side til at hente inspiration til undervisning og forløb. Hun har også deltaget i flere eTwinning-konferencer, hvor hun har fået værktøjer til online-undervisning og nye idéer til brug af eTwinning.
eTwinning-projektet ”May ICT be with you” har modtaget det nationale kvalitetsmærke for at være et gennemgående veldokumenteret projekt, hvor eleverne har samarbejdet på tværs af lande og har opnået viden om andre kulturer samt kommunikations- og informationsteknologi, mens de har udviklet deres engelskfærdigheder.