eTwinning
eTwinningeTwinning
Geometric Patterns Around Us
© eTwinning DK

Geometric Patterns Around Us

07-06-2021

Projektet "Geometric Patterns Around Us" har modtaget Det Nationale Kvalitetscertifikat i 2019

I et kreativt samarbejde mellem elever fra Danmark, Tyrkiet og Bosnien-Hercegovina formåede eleverne at finde frem til geometriske mønstre, vi sjældent lægger mærke til i hverdagen – trapper, bygninger, skilte og vinduer er blot en del af de hverdagsting, eleverne fandt ud af indeholdte forskellige geometriske figurer og mønstre.

Ellen Burkarl fra Parkskolen har sammen med to andre lærere fra henholdsvis Tyrkiet og Bosnien-Hercegovina, skabt og udført et projekt, der tværfagligt kombinerer matematik/geometri og design. Gennem projektet har eleverne udforsket deres omgivelser for geometriske mønstre. Hver elev har haft til opgave at tage et billede af en genstand eller andet, som indeholdte et geometrisk mønster. Herefter skulle eleverne hver især uploade deres billede til en padlet i det fælles TwinSpace efterfulgt af en kort beskrivelse af, hvad der kunne ses på billedet og hvilke geometriske figurer eller mønstre der skildredes.
Eleverne fik herefter til opgave at tegne det geometriske element fra ét af disse billeder. Dette var der mange kreative og flotte løsninger på – nogle elever valgte at tegne de geometriske mønstre i hånden, andre fandt det givende at benytte et computerprogram, som f.eks. Geogebra, til formålet.

Overordnet er ”Geometric Patterns Around Us” et kreativt projekt, som lægger vægt på elevernes evner til at se geometriske mønstre i deres omgivelser, som de måske ikke tidligere har bemærket.

eTwinning
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="https://school-education.ec.europa.eu/da/etwinning" target="_blank">eTwinning på European School Education Platform (ESEP)</a></li><li><a href="https://facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li></ul></div>
eTwinning
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/geometric-patterns-around-us" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-8544" role="img"><desc id="desc-8544">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/geometric-patterns-around-us" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-7606" role="img"><desc id="desc-7606">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/geometric-patterns-around-us" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-6285" role="img"><desc id="desc-6285">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a rel="noopener" href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/geometric-patterns-around-us" target="_blank"><svg aria-labelledby="desc-4341" role="img"><desc id="desc-4341">eTwinning</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/7903cea030df30f75298c8c7a8d6e0fd.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
eTwinning