European New Generation 2
© eTwinning DK

European New Generation 2

24-11-2021

Projektet "European New Generation 2" har modtaget både Det Nationale og Det Europæiske Kvalitetscertifikat i 2020

eTwinning-projektet for dagtilbud, European New Generation modtog i 2019 et nationalt og europæisk kvalitetsmærke for det kreative og flotte arbejde, pædagogerne havde lagt i projektet. I år blev succesen gentaget, og eTwinning-projektet European New Generation 2 blev udarbejdet og afholdt af 32 pædagoger heriblandt eTwinning-ambassadør, Mette Hindhede fra Børnehuset Hjulet. Igen i år har projektet fået tildelt henholdsvis et nationalt og et europæisk kvalitetsmærke.

European New Generation 2 handler om at inddrage matematik i så mange aktiviteter som muligt for børn i dagtilbud. Disse aktiviteter har både været analoge og teknologiske. I Børnehuset Hjulet har Mette Hindhede forsøgt at koble grundlæggende kodning på de fleste aktiviteter, herigennem har børnene udviklet en grundlæggende forståelse for kodesprog og lært, hvordan man helt grundlæggende kan kode en robot til at køre i bestemte retninger.

Målet med projektet har været, at børnene skulle få en viden om former, farver og tal og finde ud af, hvor de støder på disse i deres hverdag. Projektet har også været med til at skabe en nysgerrighed for det matematiske hos børnene og skabt en interesse for det naturvidenskabelige område.

Projektet er et rigtig godt eksempel på, hvordan eTwinning kan styrke læring i alle aldre, skabe trykke rammer for børn, så de har mod på at at udfordre sig selv og lære med og om børn fra andre steder i Europa.

eTwinning
eTwinning