https://www.stil.dk/
BurgerClose
© eTwinning DK
© eTwinning DK

Gemmeleg med GoPro-kamera og iPad

04-12-2018

Læs om en lille sjov idé om at bruge GoPro-kamera og iPad til en gemmeleg i dagtilbud

Af eTwinning-ambassadør Kasper Madsen, pædagog Klynge BV-A i Brønshøj

Vi har lånt og testet et GoPro kamera af eTwinning DK, for at se hvilke aktiviteter vi kunne finde på at lave med det inden for læreplanstemaet Krop og Bevægelse. Efter kort tid fandt vi på at lave en form for omvendt gemmeleg. I modsætning til gemmeleg, som vi kender den, hvor alle gemmer sig og én skal finde alle de andre, skal én gemme sig og de andre skal finde den ene.

Den, der har kameraet på hovedet, løber ud og gemmer sig. De, der skal finde dem, tæller til 10, 20, 100 eller hvad der nu er passende. Når der er talt, kigges der på iPad'en og ud fra, hvad de billeder GoPro-kameraet sender til den, løber børnene ud for at finde den, der har gemt sig.

Legen er leget meget på legepladsen hvor diverse gemmesteder er velkendte for børnene, så det har ikke været svært for dem at lokalisere den gemte ud fra de billeder, der blev sendt fra GroPro kameraet til iPad'en.

Børnene har hurtigt forstået sammenhængen imellem det GoPro-kameraet ser og det, som vises på iPad'en.

I et eTwinning-perspektiv vil det kunne bruges på den måde, at kameraet kan spændes fast på et barn, så vi eksempelvis kan vise en tur fra ét eller flere børns POV, point of view. Kameraet ville også kunne sendes imellem to projektinstitutioner, hvor institutionerne har til opgave at udtænke andre aktiviteter med kameraet.

Se en video fra projektet

Tags

HashtagDagtilbud

Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/gemmeleg-med-gopro-kamera-og-ipad/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-5097" role="img"><desc id="desc-5097">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/gemmeleg-med-gopro-kamera-og-ipad/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-1189" role="img"><desc id="desc-1189">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/gemmeleg-med-gopro-kamera-og-ipad/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-4973" role="img"><desc id="desc-4973">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/gemmeleg-med-gopro-kamera-og-ipad/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-151" role="img"><desc id="desc-151">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close