https://www.stil.dk/
BurgerClose
© © Billede under creative commons, tilpasset af eTwinning.dk
© © Billede under creative commons, tilpasset af eTwinning.dk

Miniprojekt: Tidskapsel/Time capsule 2

[Gennemført] Din klasse eller børnegruppe har mulighed for at deltage i afgrænsede 1-dags-projekter sammen med klasser i en række andre lande. Næste runde bliver 31. marts.

Hvornår

01-02-2022

Nu har der kørt to omgange af projekt Tidskapslen. Der kommer en ny tredje runde 31. marts, hvor både danske skoler og institutioner og andre deltagere fra hele Europa kan melde sig til.

Herunder kan du se en oversigt over mulige aktiviteter i ’Tidskapsel/Time capsule - a snapshot of February 1st 2022’, som altså kørte i begyndelsen af februar. Yderligere beskrivelsen kan læses i projektets TwinSpace, hvor video og resultater fra klasserne kan ses. Nederst på siden er der link til flotte elevprodukter fra de to første runder.

Hvad skal eleverne?

 • Svare på spørgsmål
 • Beskrive corona-situationen i dag.
 • Hvordan er corona situationen på din skole i dag?
 • Hvilke restriktioner har I?

Vis, hvad der er uden for dit vindue (tegn/eller tag billede)

Lav video

 • Videosekvensen skal være kort, og der vil blive klippet i den, for at materialet kan indgå i den samlede afsluttende video.
 • Hvor mange smittede er der i dit land i dag?
 • Er smitten på vej op eller ned?
 • Hvor mange i klassen har haft corona?
 • Hvilke restriktioner er der i samfundet i dag?
 • Kan man gå til fritidsaktiviteter, kan man gå i biografen og til koncert?
 • Har du fået nye vaner og interesser under nedlukning af skolen?

Indledende hilsen på videoen kunne være:

 • ”Hej fra Skovskolen i Danmark, vi håber at I andre har det godt.. så svares der på spørgsmål. Afslutningsvis ”Vi glæder os til at høre fra jer andre…”
 • Hvis eleverne ikke ønsker at videofilme sig selv, kan de filme bl.a. ud af skolens vindue, filme i klasselokalet, vise naturen rundt om skolen eller skolegården, mens de indtaler lyd.

Lave mundbind

De nye klasser, der ikke lavede mundbind i første runde, har mulighed for at designe deres egne mundbind. Nogle af mundbindene fra første runde vil blive lagt ind med beskrivelse i en mappe på Twinspace som inspiration.

Lave en tegning/tage et billede:

Lav en tegning eller tegn et billede, der beskriver noget fra coronatiden.

Lave spørgsmål til hinanden:

Når vi har et overblik over, hvor mange der deltager, og hvor de kommer fra, kunne man evt. lave en ekstra ting. At eleverne kort beskriver deres eget land og skriver, hvis de har spørgsmål til hinanden omkring corona-situationen i nogle af de andre lande.

Disse spørgsmål skal så laves og lægges op på Twinspace i tidsrummet 8-10.30, og derefter kan eleverne svare på de stillede spørgsmål.

Sprog

Engelsk

Tilmelding

Du og din klasse eller børnegruppe kan kontakte Lonnie Laugaard Rasmussen, hvis I er interesseret i at deltage: lonnie.laugaard@etwinning.dk

Du kan også oprette forbindelse til Lonnie Laugaard Rasmussen, hvis du er logget ind på eTwinning Live. Du skal være hendes kontakt, før du kan deltage i projektet.

Produkter fra de to første runder

 • Se TwinSpacet fra anden runde 1. februar 2022, med bl.a. samlet videopræsentation på forsiden ved at klikke her.
 • Flot 68 siders hæfte fra den første runde af Time Capsule 16. december 2021 ved at klikke her.
Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/event/miniprojekt-tidskapseltime-capsule-2/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-8291" role="img"><desc id="desc-8291">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/event/miniprojekt-tidskapseltime-capsule-2/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-4634" role="img"><desc id="desc-4634">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/event/miniprojekt-tidskapseltime-capsule-2/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-3540" role="img"><desc id="desc-3540">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/event/miniprojekt-tidskapseltime-capsule-2/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-3361" role="img"><desc id="desc-3361">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close