https://www.stil.dk/
BurgerClose
© eTwinning DK
© eTwinning DK

Skal vi finde en samarbejdsklasse i et andet land?

16-03-2021

Se en step by step beskrivelse af udviklingen af et eTwinning-projekt lavet af lærer og eTwinning-ambassadør Tine Lund til et blog-indlæg på folkeskolen.dk

Af lærer og eTwinning-ambassadør Tine Lund

Jeg sidder på kommunalt kursus i Faglighed og Kerneydelse. Vi er inddelt i grupper. Kurset drejer sig om taskbaseret læring, og vi skal finde en relevant task at bygge på et undervisningsforløb i tysk.

Skal vi finde en samarbejdsklasse i et andet land?

Jeg spørger som etwinning-ambassadør, fordi jeg ved, hvordan vi kan bruge etwinning til en sådan task i et samarbejdsprojekt.

Niels siger, han netop har tilmeldt sig etwinning, og det vil han gerne og Anne Kathrine påpeger, at det autentiske møde i tysk fylder en del i fagets undervisningsvejledning, og hun er også med på ideen..
Jeg foreslår, vi prøver et kort og meget simpelt projekt med to elevopgaver. Eleverne skal beskrive sig selv - udsende, ansigt, krop tøj og interesser - så godt på tysk, så en ukendt anden elev kan tegne vedkommende. Og omvendt.
Altså en sproglig skriftlig beskrivende opgave med kendte ord og en forståelsesopgave udtrykt i en tegning. Vi knytter tasken på et gængs forløb om Freundschaft i 7. klasse.
Jeg lover at finde samarbejdspartnere og Anne-Katrine laver en liste med chunks i forhold til at beskrive sig selv, som alle lærere kan bruge med eleverne.

Alle kan finde samarbejdspartnere på eTwinning Live

Alle kan finde samarbejdspartnere på eTwinning Live
© eTwinning DK

Og jeg vil her vise, hvordan det kan gøres med udgangspunkt i vores projekt.

eTwinning Live er din personlige side, som du får adgang til, når du tilmelder dig den gratis portal www.etwinning.net som er en portal for lærer i EU..

Når man søger en samarbejdspartner, er der to muligheder at gøre det på.

Begge findes iunder menupunktet Partner forums.

Her kan man søge på alder og se hvilke projekter, der søger partnere. Rigtig mange lærere lægger forespørgsler op hver dag. Disse forslag kan man så undersøge og se, om noget passer med det, man selv gerne vil.

Jeg går ind i alderskategorien 12-15 år.

Jeg går ind i alderskategorien 12-15 år.
© eTwinning DK

Langt de fleste forespørgsler er på samarbejdssproget engelsk. Men jeg har brug for et samarbejde på tysk.

Jeg bruger søgefeltet og skriver Fremdsprache og får nu en række projekter på tysk. Ved at skrive Fremdsprache sikrer jeg mig også at projekterne er med andre klasser, der også lærer tysk som Fremdsprache.

Den anden mulighed er, at man selv lægger en forespørgsel ud på egen projektide

Den anden mulighed er, at man selv lægger en forespørgsel ud på egen projektide
© eTwinning DK

Man går ind på den aldersgruppe, man søger og opretter selv en post:

Jeg opretter næsten altid selv en post. Og så tilmelder interesserede sig.

En god ide til samarbejde er et kort forløb - så kan det altid udvikle sig, hvis man finder ud af, at man fungerer godt sammen.

© eTwinning DK
© eTwinning DK

Som det ses her, fik vi mange tilmeldinger til vores lille projekt - og vi endte med samarbejdspartnere fra Frankrig, Polen og Finland - og måtte sige nej til et par stykker mere.

TwinSpace

TwinSpace
© eTwinning DK

Efter vi fandt samarbejdspartnerne, har vi oprettet et Twinspace på eTwinning Live. Et Twinspace er et lukket projektrum kun for deltagerne.

Her deler vi vores beskrivelser og vores tegninger.

Her har vi samlet og oploadet elevbeskrivelserne og listen med chunks under materialer og oprettet sider for hver klasse med en padlet, hvor eleverne ved et givet link kan uploade deres tegninger.

Så en relevant og lidt kreativ task til tyskundervisningen, der skulle være rimelig enkel at arbejde med for både lærere og elever.

Vi glæder os til at prøve forløbet af. Om arbejdet udvikler sig for klasserne, er vi åbne for - men nu skal vi lige se, hvordan det går.

LinkSe blog-indlægget på folkeskolen.dk

Tags

HashtagGrundskolen

Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/skal-vi-finde-en-samarbejdsklasse-i-et-andet-land/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-4483" role="img"><desc id="desc-4483">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/skal-vi-finde-en-samarbejdsklasse-i-et-andet-land/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-9152" role="img"><desc id="desc-9152">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/skal-vi-finde-en-samarbejdsklasse-i-et-andet-land/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-2737" role="img"><desc id="desc-2737">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/skal-vi-finde-en-samarbejdsklasse-i-et-andet-land/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-2249" role="img"><desc id="desc-2249">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close