https://www.stil.dk/
BurgerClose
© eTwinning DK
© eTwinning DK

Nationale og europæiske kvalitetscertifikater

31-08-2021

Har du været med i et godt og nyskabende eTwinning-projekt, kan du søge om det nationale kvalitetscertifikat.
Det danske kvalitetscertifikat tildeles projekter, som har ansøgt om det - og som den danske eTwinning National Support Organisation (NSO) har vurderet opfylder kriterierne. Europæisk kvalitetscertifikat kan ikke ansøges, med tildeles én gang årligt udvalgte, særligt gode projekter, som i forvejen har opnået nationale kvalitetscertifikater i mindst to lande.

© eTwinning DK
© eTwinning DK

Af eTwinning-ambassadør Lene Yang

Har du hørt om kvalitetscertifikater inden for eTwinning? Det havde jeg ikke, selvom jeg havde lavet flere eTwinning-projekter. Måske havde jeg læst om dem, men jeg havde i hvert fald ikke hæftet mig ved dem eller troet det var noget, der kom mig ved.

Det var på opfordring af en polsk samarbejdspartner, at jeg søgte om kvalitetscertifikat første gang. Hun fortalte mig om det, og bad mig søge det nationale kvalitetscertifikat, så vi sammen kunne søge det europæiske certifikat til vores projekt. Det gjorde jeg så, og vores projekt fik tildelt det Europæiske Kvalitetscertifikat.

Jeg har siden oplevet, at disse kvalitetscertifikater betyder en del for mine udenlandske kollegaer. Det er en måde at vise, at man er seriøs omkring sit arbejde i et skolesystem, hvor man er mere vant til at skulle dokumentere sin undervisning og kvaliteten af denne.

© eTwinning DK
© eTwinning DK

Hvorfor?

Hvorfor så ansøge og få kvalitetscertifikat, tænker du måske? Det er der flere grunde til at gøre. Først om fremmest kan det være dejligt at få anerkendt sit arbejde, som nyskabende og få den anerkendelse, at det lever op til visse kvalitetskrav.

Selve diplomet kan printes og udstilles på skolen i klassen eller på fx skolens hjemmeside for at vise, at man arbejder seriøst med den internationale dimension i klassen, eller på hele skolen.
Man får også en kort tilbagemelding på sin ansøgning, så man kan se, hvad man kan udvikle på i næste projekt. På den måde kan arbejdet med kvalitetscertifikater være med til at styrke kvaliteten på egne projekter fremadrettet.
Det er også en måde, man kan dele sine gode erfaringer og inspirere andre kollegaer ved, at de ser eksemplariske projekter. Tildeling af kvalitetscertifikatet kan desuden være anledning til, at man får gjort opmærksom på, hvad man arbejder med i klassen over for fx forældre eller andre aktører uden for skolen. Det kunne måske også være det, der gjorde, at du fik en kollega gjort interesseret i eTwinning, så I kan sammen om dit næste eTwinning-projekt.

Held og lykke med at søge kvalitetscertifikater.

Tags

HashtageTwinnning-prisHashtagInspirationHashtagNationalt Kvalitetscertifikat

Shortcut
<div id="shortcuts"><ul><li><a href="http://etwinning.net" target="_blank">eTwinning.net - den europæiske eTwinning-portal</a></li><li><a href="https://www.facebook.com/etwinning.dk" target="_blank">eTwinning.dk på Facebook</a></li><li><a href="https://twitter.com/etwinningdk" target="_blank">eTwinning.dk på Twitter</a></li></ul></div>
Share
<div id="share-links"><h2>Del</h2><a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://etwinning.dk/case/nationale-og-europaeiske-kvalitetscertifikater/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-5224" role="img"><desc id="desc-5224">Facebook</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-facebook"></use></svg></a><a href="https://twitter.com/home?status=https://etwinning.dk/case/nationale-og-europaeiske-kvalitetscertifikater/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-5832" role="img"><desc id="desc-5832">Twitter</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-twitter"></use></svg></a><a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&amp;url=https://etwinning.dk/case/nationale-og-europaeiske-kvalitetscertifikater/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-877" role="img"><desc id="desc-877">Linkedin</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-linkedin"></use></svg></a><a href="mailto:?subject=Ang.%20eTwinning&amp;body=https://etwinning.dk/case/nationale-og-europaeiske-kvalitetscertifikater/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><svg aria-labelledby="desc-952" role="img"><desc id="desc-952">Envelope</desc><use xlink:href="https://etwinning.dk/typo3temp/assets/svg/f8df73723794edf6936f4cc893de67a8.svg#icon-envelope"></use></svg></a></div>
Close